AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 130 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
120 mililitrų vandens (apytikriai)
2 šaukštai graikiško jogurto (ar natūtalaus rūgštesnio, tirštesnio, su kaupeliu)
1 šaukštas krakmolo
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis sodos
1 žiupsnelis ciberžolės
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Sirupui:
250 mililitrų vandens
225 gramai cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus išmaišyti su krakmolu, kepimo milteliais, soda ir jogurtu. Berti ciberžolę. Ciberžolė nėra būtina, ji žagarėliams suteikia spalvos.
2.
Pilti po kelis šaukštus šilto vandens ir maišyti, po truputį pilant dar truputį vandens. Maišyti, kol tešlos konsistencija bus tirštesnė nei lietiniams.
3.
Tešlą uždengti ir palikti pernakt pastovėti kambario temperatūroje.
4.
Prieš kepant žagarėlius, paruošti sirupą, nes jo reikės šilto. Prikaistuvyje įkaitinti vandenį, kol užvirs, berti cukrų ir kaitinti, kol cukrus ištirps. Pavirti dar dvi minutes, nuimti nuo kaitros.
5.
Keptuvėje įkaitinti aliejų - jo pilti maždaug tiek, kad būtų 2 cm aukščio.
6.
Tešlą supilti į konditerinį maišelį (galima naudoti ir paprastą storesnio plastiko maišelį, pvz., skirtą šaldymui, ir nukirpti nedidelį kamputį).
7.
Tešlą plona srovele spausti į įkaitintą aliejų, sukant spiralę. Detaliau pamatyti, kaip formuoti, galima šiame video. Kepti 1.5 - 2 minutes, apversti ir pakepti dar minutę.
8.
Kiekvieną iškepusį žagarėlį imti žnyplėmis ar kiaurasamčiu, porą sekundžių nuvarvinti aliejaus perteklių ir mesti tiesiai į šiltą sirupą. Pamirkyti pusę minutės ir iš sirupo išimti. Skanaus!