AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
1 stiklinė miltų
0.5 stiklinės cukraus
10 gramų vanilinio cukraus
Varškės kremui:
500 gramų varškės
300 gramų braškių
200 gramų grietinės
100 gramų sviesto (tirpinto)
12 gramų želatinos
šiek tiek cukraus (pagal skonį)
Glajui:
0.5 stiklinės pieno
3 šaukštai kakavos
1.5 šaukštelio sviesto
šiek tiek cukraus (pagal skonį)
Aptepimui:
šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti elektriniu plakikliu, stipriausiu greičiu apie 8 minutes. Suberti miltus, išplakti. Tešlą supilti į aliejumi išteptais šonais, kepimo popieriumi išklotą formą. Užkloti folija.
2.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 minučių. SUmažinti temperatūrą iki 150 C laipsnių ir kepti dar 25 - 30 minučių. Orkaitės neatidarinėti! Kai biskvitas atvės, supjaustyti į 2 arba 3 sluoksnius.
3.
Kremui želatiną užpilti keliais šaukštais vandens ir palikti išbrinkti. Sviestą išplakti su varške, cukrumi, grietine. Braškes supjaustyti, apiberti cukrumi, palikti 10 minučių pastovėti ir įmaišyti į varškės kremą. Įmaišyti želatiną.
4.
Į formą sluoksniuoti: biskvitas, varškės kremas, biskvitas, ant viršaus ir šonų užtepkite varškės kremo. Palikiti kelioms valandoms šaldytuve.
5.
Glajui pieną pakaitinkite su sviestu, berkite cukraus ir kakavą, kai pradės tirštėti, nebekaitinkite, atvėsinkite ir užpilkiti ant torto. Jeigu norite, papuoškite braškėmis.