TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Orkaitėje užkepti lietiniai su vištiena ir bešamelio padažu
Orkaitėje užkepti lietiniai su vištiena ir bešamelio padažu

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Įdarui reikės:
Virtos maltos vištienos
Svogūno
Druskos
Pipirų
Svogūnų laiškų
Krapų
Fermentinio sūrio
Bešamelio padažui:
20 g sviesto
20 g miltų
200 ml pieno

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Lietiniams blynams galite naudoti bet kokį savo mėgstamą receptą. Aš juos darau labai paprastai: Išplaku kiaušinį su žiupsneliu druskos, įpilu šalto vandens, bei truputį pieno ir vėl paplaku, tuomet dedu miltus ir taip pilant dalimis vandenį ir dedant miltus maišau, kol gaunasi tokia skystoka tešla, į kurią dar įdedu šaukštą aliejaus. Įdarui: 1. Virtą vištieną sumalkite mėsmale. 2. Svogūną pakepinkite, atvėsinkite ir sudėkite į vištieną, taip pat įdėkite druskos bei pipirų. Bešamelio padažui: 1. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. 2. Berkite miltus. 3. Supilkite pieną ir įberkite druskos, nepamirškite nuolatos maišyti. Kai padažas sutirštės - jis paruoštas. Paruoštą įdarą dėkite į lietinius ir susukite. Blynus sudėkite ratu į aliejumi pašlakstytą kepimo formą. Tuomet apibarstykite svogūnų laiškais, krapais ir užpilkite bešamelio padažu, bei užtarkuokite fermentinio sūrio. Kepkite iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.  




admin · 2019-09-07 21:00 · 601 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt