AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 800 gramų bulvių (virtų)
100 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek sviesto (skardai patepti)
Padažui:
400 gramų kiaulienos šoninės
4 šaukštai grietinės
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirtas bulves sutriname. Įmušame kiaušinį, įberiame miltus, prieskonius ir viską gerai išmaišome.
2.
Miltuotomis rankomis imame dalį tešlos, ant miltais pabarstyto paviršiaus formuojame lyg duonos kepaliuką ir pjaustome norimo dydžio gabaliukais.
3.
Kepimo skardą ištepame sviestu, ant jos sudėliojame švilpikus. Kepame iki 230 C temperatūros įkaitintoje orkaitėjenmaždaug 15 minučių, apverčiame ir kepame dar 15 minučių.
4.
Šoninę supjaustome smulkiais gabalėliais, pakepiname keptuvėje. Išpilame atsiradusius riebalus. Įdedame grietinės, pagardiname prieskoniais, dar truputį pakaitiname.
5.
Švilpikus patiekiame su padažu.
Patarimai:
•
Į padažą dar galima dėti svogūnų, morkų, žalumynų.