Jautienos befstrogenas pagal V. Pochliobkiną
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos išpjovos
200 mililitrų sultinio (ar vandens)
2 vienetai svogūnų
4 šaukštai grietinės (riebios)
3 šaukštai ghee sviesto
2 šaukštai miltų
2 šaukštai pomidorų pastos
pagal poreikį druskos
pagal poreikį grūstų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį bulvyčių fri (šaldytų)
pagal poreikį raugintų agurkų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jautienos išpjovą supjaustome 0,5 cm storio riekelėmis, skersai raumenų. Lengvai pamušame ir supjaustome ilgomis siauromis juostelėmis.
2.
Mėsos juosteles apvoliokite miltuose, perteklių nupurtykite.
3.
Svogūnus supjaustykite itin plonais pusžiedžiais.
4.
Keptuvėje labai gerai įkaitinkite sviestą ir dėkite svogūnus. Svogūnai turi uždengti keptuvės dugną. Ant viršaus dėkite jautieną. Keptuvę uždenkite ir ant didelės kaitros kepkite 1,5-2 min., tuomet atidenkite, išmaišykite ir atidengę kepkite 1-2 minutes. Mėsa turi papilkėti ir imti blizgėti. Apkepinant mėsą, sūdyti nereikia.
5.
Kol kepa mėsa, atskirame inde sumaišykite grietinę, pomidorų pastą ir sultinį/vandenį. Mėsai papilkėjus pilkite grietinės mišinį. Išmaišykite, lengvai pasūdykite ir įberkite pipirų pagal skonį. Kaitrą mažiname iki minimumo, uždengę troškiname apie 10 min. Per tą laiką padažas turi sutirštėti, o mėsa ir svogūnai suminkštėti.
6.
Tiekite karštą su karštomis fri bulvėmis, raugintais/marinuotais agurkais, pomidorais. Skaniausias ką tik pagamintas.
Patarimai:
•
Naudojau brandintą išpjovą ir ji buvo paruošta per 10-15 min. minkštutėlė. Visa befstrogeno sėkmė priklauso nuo jautienos kokybės. Jeigu jau susiruošėte gaminti, nepagailėkite pinigų gerai jautienai.