AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 200 gramų avinžirnių (virtų)
100 gramų fetos sūrio (ar ožkos sūrio)
1 vienetas burokėlių
5 vienetai rudųjų pievagrybių
1 sauja gražgarsčių
1 šaukštelis medaus
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek balzamiko kremo
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jeigu naudojate ne konservuotus avinžirnius, reiktų juos prieš tai per naktį mirkyti ir išsivirti. Šis procesas ilgai užtrunka, tad kartais nucheatinu su konservuotais.
2.
Burokėlius nuplaunam, apipilam alyvuogių aliejumi, įvyniojam į foliją ir iškepam orkaitėje (apie 40min.). Atvėsus supjaustom griežinėliais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir bazamiku. Dedame į šaldytuvą. Marinatui galima dar išspausti česnako ir įmaišyti medaus.
3.
Pasiruošiame reikalingus prieskonius, susipjaustom riekelėm pievagrybius, pasidedam sūrį. Į lėkštę dedame saują salotų, išrikiuojame burokėlius, sutrupinam sūrį.
4.
Pievagrybius apkepam kelias minutes svieste su druska ir pipirais. Dedame greta burokėlių.
5.
Toje pačioje keptuvėje įkaitiname dar aliejaus, supilam avinžirnius, kelias minutes kepame. Beriame čili ir dedame medaus (galima dar pajungti ciberžolę). Intensyviai maišom, kad viskas pasidengtų prieskoniais. Kai avinžirniai pradės skrusti, išjungiam kaitrą ir sudedame prie kitų salotų ingredientų.
6.
Apipilame alyvuogių aliejumi, druska, pipirais.