TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Batatų riekelės su rikotos sūriu ir pesto padažu

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 vienetai saldžiųjų bulvių
100 gramų rikotos
100 gramų tepamo varškės sūrelio
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Padažui:
1 pundelis baziliko
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
25 gramai kietojo sūrio
20 gramų anakardžių riešutų (ar kitokių, kepintų)
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
Papuošimui:
1 sauja pekano riešutų (ar kitų mėgstamų)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulvę gerai išplauname, nušveičiam ir supjaustome 0.5 cm dydžio riekelėm. Dedame ant sviestiniu popieriumu išklotos skardos, apšlakstome aliejumi.

2.
Pašauname į iki 210 C laipsnių įkaitintą orkaitę, kepame 25 min arba kol suminkštės.

3.
Rikotą ir varškės sūrį išsukame elektriniu plakikliu iki kremo konsistencijos.

4.
Bazilikus, aliejų, riešutus, česnaką ir druską sudedame į trintuvą ir triname iki vientisos masės. Nesutrinkite į košę - turi likti tekstūra. Jeigu sunkiai trinasi, sustabdykite, įpilkite dar truputį aliejaus ir išmaišykite masę šaukštu.

5.
Sudedame į dubenėlį ir išmaišom su sūriu. Paragaujame, jeigu reikia - pagardinam druska.

6.
Iš orkaitės išimam bulvių riekeles ir leidžiame truputį atvėsti. Dedame po kupiną arbatinį šaukštelį kremo, o greta po pusę šaukštelio Pesto padažo.

7.
Pabaigai kiekvieną užkanduką dekoruojam riešutu.




admin · 2019-08-31 09:00 · 629 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt