AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
2 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė kefyro (ar raugintų pasukų)
1 stiklinė mėlynių
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės cukraus
1/4 stiklinės aliejaus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Trupiniams:
0.5 stiklinės kvietinių miltų
1/4 stiklinės cukraus
50 gramų sviesto (minkšto)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Supilame kefyrą ir aliejų. Masę gerai išmaišome.
2.
Įsijojame miltus su kepimo milteliais.
3.
Atsargiai įmaišome uogas.
4.
Į keksiukų formą dedame popierines formeles, beveik iki viršaus pripildome tešlos. Iš normos man išėjo 18 keksiukų.
5.
Trupiniams sumaišome dubenyje miltus, kubeliais pjaustytą sviestą ir cukrų, patrindami tarp pirštų, kad susidarytų trupiniai. Pabarstome jais keksiukus.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Mediniu pagaliuku patikriname, ar iškepė - jei pagaliukas sausas, reiškia taip, jei aplipęs tešla, kepti dar apie 5 minutes ir vėl tikrinti.
7.
Atvėsiname ant grotelių.
Patarimai:
•
Matavimui naudojau 236 ml stiklinę.