AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
450 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
250 mililitrų kefyro (kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
1 sauja razinų
60 gramų sviesto (kambario temperatūros)
50 mililitrų vandens (šilto)
14 gramų sausų mielių (naudojome "Dr. Oetker")
1 šaukštelis vanilinio cukraus (naudojome "Dr. Oetker")
Viršui:
0.5 vieneto citrinų
šiek tiek glajaus (naudojome "Dr. Oetker" klasikinį cukraus)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Razinas užmerkti karštu vandeniu, palikti išbrinkti, nupilti ir nusausinti. Apvolioti truputyje miltų.
2.
Mielės išmaišyti su šiltu (ne karštu!) vandeniu ir 2 šaukštais cukraus, palikti šiltai 10 minučių suputoti.
3.
Suberti likusį cukrų, vanilinį cukrų, pilti kefyrą, įmušti kiaušinius, dėti smulkesniais kubeliais pjaustytą sviestą, berti miltus ir razinas. Išmaišyti tešlą (bus gana lipni, todėl geriau neminkyti rankomis). Uždengti švariu rankšluostėliu ir palikti 1 valnadą šiltai pakilti.
4.
Tešlą perdėti į formą (naudojome nelimpančią kekso formą - viršutinė dalis 21 cm skersmens, apatinė 10 cm skersmens, aukštis 11 cm). Išlyginti paviršių.
5.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje (kaitinimas viršus-apačia) orkaitėje 40 minučių.
6.
Palikti pravėsti truputį praviroje orkaitėje.
7.
Pagal nurodymus ant pakuotės paruošti klasikinį cukraus glajų.
8.
Bobą išversti ant lėkštės ir aplieti glajumi.
9.
Užtarkuoti citrinos žievelės.