AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 200 gramų maskarponės sūrio
200 gramų graikiško jogurto (tirštesnio)
160 gramų sausainių (Selga ar kitokių mėgiamų trapesnių)
150 gramų vyšnių
2 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštas cukraus (arba pagal skonį)
šiek tiek vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pirmiausia paruošiame vyšnias: jas nuplauti, išimti kauliukus. Vyšnias sudėti į prikaistuvį, pabarstyti cukrumi. Kaitinti ant nedidelės kaitros, kol iš vyšnių pradės skirtis sultys. Vis pamaišyti, kol vyšnios suminkštės ir cukrus ištirps. Jei vyšnios nėra labai sultingos, ant viršaus galima užpilti šaukštą vandens. Patroškintas vyšnias pagardinti trupučiu vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus) ir palikti atvėsti.
2.
Sausainius kočėlu maišelyje ar virtuviniu kombainu sutrupinti iki smulkių trupinių.
3.
Maskarponę kruopščiai išmaišyti su jogurtu ir cukraus pudra.
4.
Į stiklines berti sausainių, ant viršaus dėti maskarponės kremo, tuomet šiek tiek vyšnių, vėl kremą ir papuošti likusiomis vyšniomis.
5.
Deserta padėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad maloniai atvėstų. O tada griebti ir skanauti!
Patarimai:
•
Desertą galima ruošti ne tik į atskiras stiklines, bet ir į vieną didesnį indą ir kabinti šaukšteliu tiesiai iš jo!