TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Žavingi žagarėliai "Gėlytės"
Žagarėliai gėlytės

Porcijų skaičius: 12

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
3 vienetai kiaušinių baltymų
4 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų varškės
1 šaukštas grietinės
šiek tiek druskos
Glajui:
1 vienetas kiaušinių baltymų
pagal poreikį cukraus pudros
0.5 šaukštelio citrinos rūgšties
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Varškę išsukti su 4 kiaušinių tryniais ir 3 baltymais, grietine ir druska.

2.
Po truputį suberti miltus ir užminkyti tešlą. Tešlą gerai išminkyti, ji turi nelipti prie rankų, bet ir nebūti kieta. Jei tešla lipni, berti dar šiek tiek miltų, o jeigu atrodo kietoka - įdėti dar truputį grietinės. Tikslus miltų kiekis labai priklauso nuo rūšies ir kiaušinių dydžio.

3.
Ant pamiltuoto paviršiaus kočioti apie 0.5 cm storio lakštą. Jei norite traškesnių žagarėlių, kočiokite kuo ploniau.

4.
Sausainių formelėmis išspausti trijų skirtingu dydžių apskritimus. Ant didžiausios dėti vidutinio dydžio, tuomet mažiausią. Sulipinti gėlytes paspaudus viduriuką pirstu.

5.
Storadugniame puode įkaitinti aliejų. Po kelis dėti žagarėlius taip, kad tarpusavyje nesiliestų. Riebalų turi būti tiek, kad apsemtų žagarėlius. Kai apskrus viena pusė, apversti ir kepti, kol apskrus kita pusė.

6.
Glajui gerai išmaišykite kiaušinio baltymą su citrinos rūgštimi ir cukraus pudra. Pudros berti tiek, kol glaistas tampa norimos konsistencijos.

7.
Žagarėlius išimti kiaurasamčiu, gerai nuvarvinti ar sudėti ant rankšluostinio popieriaus. Šiek tiek atvėsusius papuošti glajumi.




admin · 2019-08-21 06:00 · 424 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt