TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Daug norėsi - mažai turėsi
Graikišos salotos kitaip - su bolivine balanda ir avinžirniais!
Graikišos salotos su bolivine balanda

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų konservuotų avinžirnių (ar virtų)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek prieskonių (naudojau česnaką, rūkytą papriką, kuminą)
Salotoms:
500 mililitrų sultinio (ar vandens)
250 mililitrų bolivinių balandų
2 vienetai avokadų
150 gramų fetos sūrio
100 gramų špinatų
1 vienetas agurkų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 sauja vyšninių pomidorų
1 sauja ridikėlių
1 sauja alyvuogių
6 vienetai saulėje džiovintų pomidorų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
4 šaukštai graikiško jogurto
1 vienetas agurkų (nedidelio, tarkuoto)
1 skiltelė česnako
1 šlakelis citrinų sulčių
1 saujelė krapų (šviežių)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Gaminame traškius avinžirnius. Avinžirnius nusausiname popieriniais rankšluosčiais, sumaišome su aliejumi ir prieskoniais. Paskleidžiame kepimo skardoje ir kepame 180 C laipsnių orkaitėje (vėjelio funkcija) 25 minutes. Kartas nuo karto kepančius pamaišome.

2.
Verdame bolivinę balandą. Kruopas nuplauname po tekančiu vandeniu, beriame į keptuvę ir minutę pakaitiname. Supilame vandenį arba sultinį (geriau sultinys – kruopos išverda skanesnės). Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, kad vos burbuliuotų, uždengiame keptuvę ir verdame 15 minučių. Po jų patraukiame keptuvę nuo ugnies ir vis dar uždengtą palaikome 5 minutes. Išvirusias kruopas atvėsiname.

3.
Ruošiame padažą. Jogurtą sumaišome su tarkuotu agurku, česnaku, smulkintais krapais, citrinos sultimis, druska ir pipirais.

4.
Susmulkiname salotoms naudojamas daržoves.

5.
Dideliame dubenyje sumaišome pravėsusias kruopas, špinatus, saulėje džiovintus pomidorus, agurką, pomidorus, ridikėlius, svogūną. Atsargiai išmaišome.

6.
Prie kruopų su daržovėmis pilame alyvuogių aliejų, citrinos sultis, beriame druską ir pipirus. Išmaišome.

7.
Į lėkštes dedame kruopų ir daržovių salotas. Ant viršaus užpjaustome avokado, dedame kelias alyvuoges, po šaukštą Tzatziki padažo, beriame traškių avinžirnių, užtrupiname fetos.


Patarimai:

Make it vegan! Jei esate veganas, vengiate pieno produktų ar šiaip norisi augalinės kilmės salotų, padaryti jas veganiškas lengviau nei lengva. Tiesiog nedėkite fetos, o vietoje jogurto padažo puikiai tiks humusas.



Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje



admin · 2019-08-15 06:00 · 511 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt