AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas juodųjų serbentų
1 kilogramas cukraus
100 mililitrų vandens
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Serbentus švariai nuplauname (serbentų galiukų nuskabyti nereikia) ir suberiame į puodą. Ten pat supilame vandenį (galima serbentus dar pamaigyti bulvių grūstuve ar šaukštu, kad išsiskirtų sulčių).
2.
Verdame ant nedidelės kol serbentai išleidžia sultis. Man tas užtruko apie 15-20 minučių. Tuomet serbentų masę mediniu šaukštu pertriname per sietelį.
3.
Pilame gautą masę atgal į puodą, beriame cukrų, užviriname ir pamaišydami paverdame apie 10 minučių.
4.
Šiltą džemą išpilstome į paruoštus iškaitintus stiklainiukus ir užsukame švariais, sandariais dangteliais. Apverčiame stiklainius dangteliais žemyn ir paliekame atvėsto/
5.
Atvėsę serbentai sustingsta iki džemo konsistencijos. Skanaus!