AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
360 gramų sausainių (pvz. "Selgos", 2 pakelių)
180 gramų sviesto (tirpinto)
Viršui:
900 mililitrų jogurto, braškinio (1 pakuotės)
10 vienetų abrikosų
1 sauja besėklės vynuogės (žalių)
1 sauja trešnių
60 mililitrų vandens (želatinai, šalto)
30 gramų želatinos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuskabiau trešnių kotelius. Trešnes ir abrikosus perpjoviau pusiau ir išėmiau kauliukus.
2.
Pagrindui sutrupinau sausainius ir sumaišiau su tirpintu sviestu. Sausainių mase išklojame formos dugną (naudojau 24 cm skersmens atsegamais kraštais) ir tvirtai suspaudžiame.
3.
Ant jo išdėliojau abrikosų puseles ir trumpam dėjau į šaldytuvą.
4.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėjau ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinau (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikau atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
5.
Atvėsusią želatiną, maišydami, maža srovele supilame į jogurtą, gerai išmaišome. Įmaišome vynuoges ir trešnes.
6.
Viską supyliau ant sausainių ir abrikosų sluoksnio.
7.
Palikau pilnai sustingti šaldytuve.