TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Daug norėsi - mažai turėsi
Šašlykai, marinuoti su citrinomis ir svogūnais
Šašlykai, marinuoti su citrinomis ir svogūnais


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai kiaulienos sprandinės
1 kilogramas svogūnų
2 vienetai citrinų
pagal skonį prieskonių mėsai
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

Paruošimo būdas:

1.
Į indą sudėti nemažais gabaliukais supjaustytą mėsą, plonais griežinėliais pjaustytus svogūnus (svogūnus rankomis pamaigyti, kad šiek tiek išleistų sultis), druską, pipirus, įspausti citrinų sultis. Pagal skonį pagardinti mėgiamais mėsos prieskoniais (dar tinka įdėti prieskoninių žolelių, pvz. petražolių, bazilikų, rozmarino).

2.
Tada supjaustyti griežinėliais pačias citrinas ir taip pat sudėti į indą. Viską gerai išmaišyti.

3.
Palikti marinuotis šaldytuve mažiausiai 3 valandas (galima ir per naktį).

4.
Pasimarinavusią mėsą sunerti ant iešmų (prieš tai nuo jos nuimti svogūnus ir citrinas, nes svils) ir kepti. Skanaus!


Patarimai:

Jeigu mėsą marinuosite trumpai (pvz. 2-4 valandas), svogūnus geriau ne pjaustykite, o sutarkuokite per burokinę tarką - taip jie greičiau paleis sultis, kurios minkština mėsą.


Daugiau patarimų, kaip iškepti skaniausius šašlykus, rasite čia.




admin · 2019-08-13 15:00 · 506 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt