TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Lietuviškų vynuogių uogienė
Lietuviškų vynuogių uogienė


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 litrai mėlynųjų vynuogių (lietuviškų)
1 stiklinė uogienių cukraus
2 gabalėliai imbiero (maždaug nykščio dydžio)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Švarias vynuoges suberti į puodą ir kaitinti tol, kol atsiras sulčių. Tuomet viską persunkti per sietelį arba merliuką. Gautą sunką supilti atgal į puodą, suberti cukrų ir sudėti pjaustytą imbierą. Viską virti apie 20 minučių arba tiesiog iki kol konsistencija bus tinkama. Dar kartą uogienę persunkti per stambesnį sietelį, kad neliktų imbiero gabaliukų. Jei imbiero gabaliukai pakankamai dideli, galima tiesiog išrankioti.

2.
Uogienė gana rūgšti ir skystoka. Jei norisi saldesnės, galima dėti daugiau cukraus: tuo pačiu metu ji bus ir tirštesnė. Kadangi aš nemėgstu saldžių uogienių, man ši labai labai patiko.

3.
Taip pat, jei vietoje uogienių cukraus yra naudojamas paprastas, bet kokiu atveju, jo reiktų pilti daugiau, nes uogienė gausis visiškai skysta.



Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje



admin · 2019-08-12 09:00 · 599 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt