TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Erikas Erdvilas Rytė Julita Venancijus
Šokoladinis vaflių skanėstas pagal Beatą
Å okoladiniai pertepti vafliai Beata

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
200 gramų juodojo šokolado
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
200 gramų vaflių (6 - 7 vnt.)
150 gramų lazdyno riešutų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Riešutus beriame į skardą ir kepiname iki 175 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 7 - 8 minutes. Riešutus porą kartų pamaišome. Ištraukiame iš orkaitės, suberiame į dubenį ir leidžiame atvėsti, po to nulupame luobeles. Sumalame riešutus kavamale.

2.
Šokoladą sulaužome, dedame į karščiui atsparų indą ir statome ant puodo su verdančiu vandeniu. Maišydami ištirpiname šokoladą. Nuimame nuo puodo ir leidžiame atvėsti.

3.
Sviestą plakame, kol pabąla ir pasidaro purus. Tada po truputį pilame kondensuotą pieną ir toliau plakame, kol suplakame vientisą kremą. Po to pilame šokoladą ir vėl viską plakame. Į kremą šaukštu įmaišome maltus lazdyno riešutus.

4.
Ant vaflio lakšto tepame 3 - 4 šaukštus kremo, ant kremo dedame kitą vaflį ir vėl tepame kremo. Taip ant vaflių sutepame visą kremą, jo tikrai negailime, kitaip slėgtainis bus sausokas. Viršutinį vafli paliekame be kremo. Ant slėgtainio viršaus uždedame lentelę, ant jos – kokį nors sunkų puodą ir paliekame bent keletui valandų (geriausia per naktį) pastovėti šaldytuve.

5.
Kai sustingsta, galima pjaustyti, kaip tik norisi: plonomis juostelėmis ar stambesniais kvadratėliais.




admin · 2019-08-09 12:00 · 474 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt