TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Daug norėsi - mažai turėsi
Paprastas uogienės pyragas
Paprastas uogienÄ—s pyragas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 stiklinės miltų (apytikriai)
1 stiklinė uogienės (naudojau naminę aviečių, bet tinka ir kitokia)
1 stiklinė grietinės
0.5 stiklinės cukraus (arba pagal skonį)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai sodos (nubrauktų)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sodą suberkite į grietinę, labai gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 5-10 minučių, kad gerai nusigesintų.

2.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki cukrus ištirps, masė pabals ir jos tūris padidės.

3.
Į kiaušinius sukrėskite uogienę ir grietinę. Šaukštu išmaišykite, kad masė būtų vientisa.

4.
Per kelis kartus įmaišykite miltus, išmaišydami po kiekvieno bėrimo, kad neliktų sausų miltų. Tikslus miltų kiekis gali priklausys nuo naudojamos uogienės - jų dėkite tiek, kad tešla būtų daugmaž riebios grietinės tirštumo.

5.
Tešlą sukrėskite į kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens apvalią) ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių. Ar iškepė patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į pyrago vidurį - jeigu jį ištraukiate sausą, neapsivėlusį tešla, vadinasi iškepė.


Patarimai:

Matavimui naudota 250 ml stiklinė. Arba ingredientus galite sverti, kiekiai bus tokie - 250g grietinės, 300g uogienės, 100g cukraus ir apie 250 g miltų (tikslų jį kiekį žiūrėkite pagal tešlos tirštumą).


Jeigu jūsų naudojama uogienė labai saldi, cukraus galite dėti ir mažiau.




admin · 2019-08-08 09:00 · 524 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt