TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-18 20:05
Marinuoti česnakų stiebai
Marintuo česnakų žiedkočiai


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį česnakų stiebų (kiek tilps į stiklainį)
1 litras vandens
150 mililitrų acto 9%
70 gramų cukraus
30 gramų druskos
10 gramų prieskonių marinavimui mišinio

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Stiklainius švariai išplaunu su soda, sustatau kakleliais žemyn ant rankšluosčiu išklotos skardos ir 30 minučių pakaitinu iki 100 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Palieku šiek tiek atvėsti.

2.
Nuo česnakų stiebų nupjaunu žiedus ir apačią, kad liktų tik žalią stiebo dalis, gerai nuplaunu, nusausinu ir gana standžiai sudedu į stiklainius.

3.
Į puodą pilu vandenį (ingredientų propocija 1 litrui, jei reikia, marinato pasiruošti daugiau), suberiu cukrų, druską, pilu actą ir užvirinu, suberiu prieskonius, sumažinu kaitrą ir šiek tiek pamaišant verdu 3 minutes.

4.
Marinatu užpilu stiklainius. Užsuku steriliais naujais dangteliais. Stiklainius apverčiu ir užkloju pūkine striuke, kad vėstų iš lėto. Palieku pernakt. Atvėsusius stiklainius saugau vėsiame rūsyje. Pirmuosius ragaujame jau po mėnesio.




admin · 2019-08-04 00:00 · 505 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt