AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
250 gramų raugintų pasukų (arba kefyro, rūgpienio, jogurto)
80 gramų vandens (šilto)
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai aliejaus
2 šaukštai cukraus
1.5 šaukštelio sausų mielių (arba 30 g šlapių mielių)
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį sviesto (formai patepti)
Viršui:
1 vienetas kiaušinių trynių
šiek tiek sezamo sėklų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasukas, šiltą vandenį, cukrų, drusk1, mieles, kiaušinį, aliejų išmaišyti. Suberti po truputį miltus ir išminkyti tešlą. Miltų nepadauginti. Minkyti gana ilgai, ne trumpiau nei 10 min. Kuo ilgiau minkysite, tuo puresnė, nelimpanti prie rankų tešla bus.
2.
Tešlą dėti į gerai sviestu pateptą formą. Aš kildinau iki 50 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, režimu viršus/apačia. Pakyla per gerą pusvalandį.
3.
Pakilusią tešlą aptepti kiaušinio tryniu, galima pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
4.
Iškepusį pyragą išimti iš formos ir iš karto susukti į švarų (be skalbiklių kvapo) virtuvinį rankšluostį ir dėti į celofano maišelį, užrišti, laikyti, kol atvės. Tada suminkštės pyrago plutelė ir jis liks drėgnas ir netrupės.
Patarimai:
•
Iš nurodytų ingredientų kiekio iškepsite vieną, maždaug 30 cm ilgio pyragą.