AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
200 gramų krekerių (nesaldžių)
100 gramų sviesto
70 gramų rudojo cukraus
1/4 šaukštelio druskos
Kremui:
320 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
230 gramų maskarponės sūrio (geriausiai kambario temperatūros)
3 šaukštai rudojo cukraus
3 šaukštai medaus (naudojau "Brolių medus" su šaltalankiais, bet tinka ir paprastas)
Papuošimui:
1 sauja uogų (naudojau šilauoges, braškes, nuplautų, nusausintų)
šiek tiek mėtų (lapelių)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti.
2.
Į virtuvinį kombainą suberti krekerius ir sutrinti iki smulkių gabaliukų. Suberti cukrų, druską ir išmaišyti. Supilti ištirpintą sviestą ir gerai išmaišyti.
3.
Trupiniais tolygiai iškloti 24 cm skersmens atsegamos torto formos dugną ir dalį šonų, paspausti. Dėti į šaldytuvą sustingti.
4.
Kremui dideliame dubenyje elektriniu plakikliu išplakti maskarponės sūrį. Plakti 1 minutę dideliu greičiu. Geriausia, kad sūris būtu kambario temperatūros - geriau išsiplaks. Suberti rudąjį cukrų ir plakti dar 30 sekundžių. Sudėti medų ir gerai išmaišyti.
5.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į sūrio masę. Gerai, bet atsargiai, kad nesukristų, išmaišyti.
6.
Šią masę sudėti ant sustingusio pagrindo ir išlyginti viršų. Dėti į šaldytuvą 1-2 val.
7.
Papuošti uogomis, mėtų lapeliais.