TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Erikas Erdvilas Rytė Julita Venancijus
Sviestinis varškės keksas su obuoliais
Sviestinis obuolių keksas su varške

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų varškės (drėgnesnės)
300 gramų kvietinių miltų
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
2 vienetai obuolių (mažų ar 1 didelio)
150 gramų sviesto
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek cukraus pudros

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Minkštą, kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, druska. Sudėti varškę, įmušti kiaušinius ir kruopščiai permaišyti.

2.
Į tešlą įsijoti miltus ir kepimo miltelius. Dar kartą permaišyti.

3.
Obuolius perpjauti perpus, išpjauti sėklalizdžius, obuolius supjaustyti nedideliais kubeliais. Įmaišyti į tešlą.

4.
Tešlą supilti į kepimo formą. Keksą kepiau 24 cm silikoninėje formoje su "skyle" viduryje, jei naudosite kitokią, formą sutepkite sviestu.

5.
Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 - 50 minučių. Ar iškepė, tikrinti mediniu smeigtuku, jei įsmeigus ir ištraukus jis sausas - keksas iškepė, jei aplipęs tešla - kepti dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinti.

6.
Išimti iš formos, šiek tiek pravėsusį pabarstyti cukraus pudra.




admin · 2019-08-01 12:00 · 493 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt