TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Čimičangos - traškūs tortilijų pyragėliai su kreminiu sūriu ir uogomis
Čimičangos tortilijų pyragėliai

Porcijų skaičius: 13

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
13 vienetų tortilijų (vidutinio dydžio, 19-20 cm skersmens )
227 gramai kreminio sūrio (kambario temperatūros)
200 mililitrų braškių (arba kitokių uogų)
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai grietinės
1 šaukštelis vanilinio cukraus ( arba vanilės ekstrakto)
0.5 šaukštelio citrinos žievelės
šiek tiek aliejaus
Pabarstymui:
50 gramų cukraus
1 šaukštelis cinamono

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Braškes supjaustome nedideliais gabaliukais.

2.
Viename indelyje sumaišome 50 g cukraus au 1 arb. š. cinamono.

3.
Į kitą indą sudedame kreminį sūrį, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos žievelę. Viską plakame elektriniu mikseriu, kol nelieka gumulėlių. Tada šaukštu įmaišome braškių gabalėlius.

4.
Ant kiekvienos tortilijos, maždaug 4 cm nuo krašto dedame 1 valg. š. kremo, užlenkiame kraštą prie kurio dėjome kremą, tada užlenkiame šoninius kraštus ir susukame suktinuką, suspaudžiame. Taip suvyniojame kiekvieną tortiliją. Galite suvynioti kelias čimičangas, jas kepti ir tuo pačiu metu pasiruošti likusias.

5.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų (~2 cm, nereikia, kad apsemtų čimičangas).

6.
Kiekvieną čimičangą dedame į įkaitusį aliejų ta puse, kur baigiasi tortilijos kraštelis, paspaudžiame šakute, kad čimičanga „neiširtų“, apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

7.
Iškepusias čimičangas dedame ant popierinio rankšluosčio, po to dedame į cukrų su cinamonu, patiekiame dar karštas.


Patarimai:

Atvėsusias čimičangas laikykite uždengtas šaldytuve.




admin · 2019-07-27 21:00 · 617 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt