AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
450 gramų miltų
200 gramų sviesto
150 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
4 saujos raudonųjų serbentų
70 gramų cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus ir kepimo miltelius persijoti į didelį dubenį, berti cukrų, vanilinį cukrų ir druską, išmaišyti.
2.
Sudėti kubeliais pjaustytą sviestą, grietinę ir įmušti kiaušinį. Mišinį trinti tarp pirštų, kol susiformuos stambūs trupiniai. Tešlą suformuoti į rutulį, apvynioti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 30 minučių.
3.
Serbentus kruopščiai nuplauti, nusausinti, sumaišyti su cukrumi ir palikti pastovėti.
4.
Nuo tešlos kamuolio atgnybti 3/4 tešlos ir paskistyti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, paspaudžiant delnais, jeigu reikia, pakočioti.
5.
Ant tešlos paskirstyti serbentus. Likusią tešlą, trinant tarp pirštų užtrupinti ant viršaus.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Palikti atvėsti kambario temperatūroje.