TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Nevaikščiok išsižiojęs - varna įlėks
Paprastas keksas su serbentais
Paprastas keksas su serbentais


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 gramų miltų (apytikriai)
200 gramų raudonųjų serbentų (arba juodųjų serbentų, ar kitų uogų)
170 gramų cukraus (arba pagal skonį)
100 mililitrų pieno
100 mililitrų aliejaus (galima keisti sviestu, žr. patarimus)
3 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi iki masė pabals ir jos tūris padidės (aš plaku mikseriu apie 5-7 minutes).

2.
Supilkite pieną bei aliejų ir dar kartą lengvai išplakite (plakite neilgai, tik kad susimaišytų ingredientai).

3.
Sudėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišykite (šaukštu, nebe mikseriu). Miltus dėkite dalimis, jų gali reikėti šiek tiek daugiau arba mažiau priklausomai nuo kiaušinių dydžio bei miltų rūšies. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų daugmaž riebios grietinės tirštumo.

4.
Į tešlą atsargiai įmaišykite du trečdalius serbentų.

5.
Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kekso formą. Ant viršaus užberkite likusius serbentus ir šaukštu lengvai spustelėkite, kad šiek tiek įsmigtų į tešlą.

6.
Keksą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių iki gražiai paruduos, o į storiausią vietą įsmegę medinį pagaliuką jį ištrauksite neapsivėlusį tešla.

7.
Iškepusiam keksui leiskite šiek tiek atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių.

8.
Prieš patiekiant dar galima pabarstyti cukraus pudra.


Patarimai:

Kad uogos tolygiau pasiskirstytų tešloje ir kepant nenusėstų į dugną, prieš įmaišydami į tešlą jas galite sumaišyti su šaukštu miltų arba krakmolo.


Aliejų galima pakeisti tirpintu sviestu, tik tada sviesto dėkite 120g, o pieno 80 ml (nes sviesto riebumas mažesnis negu aliejaus).


Jeigu norite klasikinio kekso, aliejų rinkitės neutralaus skonio. Jeigu ieškote įdomesnių skonių, galite pabandyti šį keksą kepti su alyvuogių aliejumi, ypač jeigu gaminate su raudonaisiais serbentais, nes jų skoniai tarpusavyje skaniai dera. Esu vienąsyk šį keksą kepusi su bazilikų skonio alyvuogių aliejumi - pavyko labai gurmaniško skonio kepinys, kuris visiems ragavusiems patiko net labai.


Jeigu kekso viršus imtų per daug ruduoti, o keksas dar neiškepė, sumažinkite orkaitės temperatūrą 10-20 laipsnių, o formos viršų galite pridengti kepimo popieriaus arba folijos lapu.




admin · 2019-07-15 18:00 · 494 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt