TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Greitas lavašo štrudelis su obuoliais ir varške
Lavašo štrudelis su obuoliais ir varške

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 vienetas lavašo (apie 190 gr)
2 vienetai obuolių (saldesnių)
180 gramų varškės
1 sauja razinų
3 šaukštai cukraus (ar pagal skonį)
0.5 šaukštelio cinamono
Viršui:
1 vienetas kiaušinių
pagal poreikį cukraus pudros

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Razinas užpilti verdančiu vandeniu, palikti kelias minutes pastovėti, nuplauti ir nusausinti.

2.
Obuolius sutarkuoti, išmaišyti su cukrumi.

3.
Ant lavašo paskleisti obuolių masę, paliekant po 3-4 cm nuo kraštų, vieną šoninę kraštinę palikti kiek didesnę apie 6 cm, tai bus štrudelio "dugnas" (apačia). Ant viršaus pabarstyti cinamonu, razinomis, užtrupinti varškę.

4.
Užlenkti kraštus iš viršaus ir apačios, tuomet užlenkti šoninę kraštinę ir susukti.

5.
Vyniotinį dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos sujungimo siūle į apačią. Viršų aptepti kiaušinio plakiniu.

6.
Dėti kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 20 minučių.

7.
Iškepusį išimti iš orkaitės, palikti apie 15 - 20 minčių pravėsti, tuomet pabarstyti cukraus pudra, pjaustyti riekelėmis ir patiekti. Skanaus!


Patarimai:

Jeigu sunkoka susukti visą lavašą, galima jį perpjauti į dvi lygias dalis ir kepti du Štrudelius.




admin · 2019-07-14 21:00 · 640 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt