AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
180 gramų sūdytos lašišos (arba šaltai rūkytos)
180 gramų varškės 9% (naudojome drėgnesnę, iš kvadratinių pakelių)
180 gramų fermentinio sūrio
180 gramų majonezo (naudojome "Daumantų" Karališko, originalaus skonio)
2 vienetai avokadų (nedidelių)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (vidutinio dydžio)
1 pundelis krapų (arba svogūno laiškų)
0.5 vieneto citrinų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius ir sūrį atskirai sutarkuoti burokine tarka.
2.
Lašišą supjaustyti smulkiais kubeliais.
3.
Avokadus perpjauti perpus, išimti kaulą, išskobti minkštimą ir supjaustyti nedideliais kubeliais (~1*1 cm kubeliais), apšlakstyti citrinos sultimis.
4.
Svogūną smulkiai sukapoti.
5.
Į lėkštę statyti nusegamą torto formos žiedą (18-20 cm skersmens).
6.
Sluoksniuoti salotas į lėkštę: pusė kiaušinių, pusė sūrio, aptepti trupučiu majonezo, tuomet lašiša, svogūnai, avokadai, patrupinti varškę, likę kiaušiniai, likęs sūris, aptepti trupučiu majonezo.
7.
Smulkiai sukapoti žalumunys ir pabarstyti salotas. Palikti 1-2 valandoms šaldytuve.
8.
Prieš patiekiant, aštriu peiliu perbraukti tarp formos žiedo ir salotų, nuimti žiedą.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti čia