Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 6 vienetai lašišos filė (arba pjausnių)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 mililitrų sultinio
1 šaukštas garstyčių (naudojau Dijon)
2 šaukštai citrinų sulčių
šiek tiek česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek krapų (šviežių arba džiovintų)
šiek tiek rozmarino (šviežio arba džiovinto)
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lašišos file įtrinkite druska, pipirais, citrinos sultimis, prieskoninėmis žolelėmis ir išspaustu česnaku. Jeigu turite laiko, galite žuvį taip palikti valandą-dvi pasimarinuoti. Bet jeigu laiko nėra, dažnai kepu iškart. Paruoštus lašišos gabalėlius sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą.
2.
Grietinėlę sumaišykite su sultiniu ir garstyčiomis. Jeigu norite šiek tiek tirštesnio padažo, galite dar įmaišyti šaukštą miltų (bet tas nebūtina). Šiuo padažu užpilkite lašišą.
3.
Šaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą kaitę ir kepkite apie 15 minučių.
4.
Patiekti galite kaip labiau mėgstate - su daržovėmis ar su ryžais ar su bulvytėmis.