AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 250 gramų žemės riešutų sviesto
180 gramų miltų
150 gramų cukraus
120 gramų sviesto (minkšto)
1 vienetas kiaušinių (didelių)
1 šaukštas kvapiojo kario
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
2 lašai vanilės aromato (nebūtina)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sumaišome sviestą, cukrų, druską. Įdedam žemės riešutų sviestą, kiaušinį, vanilės aromatą ir karį. Išmaišome. Tada persijojame miltus su kepimo milteliais ir sumaišom su žemės riešutų mase.
2.
Orkaitę įkaitinam iki 190 laipsnių. Iš tešlos formuojame „dešrą“ ir supjaustom ±1cm storio sausainukus. Kad lengviau pjaustytųsi, tešlą galima įdėt į šaldytuvą.
3.
Sausainius išrikiuojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame 190 laipsnių orkaitėje 8 - 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. Pradžioje sausainiai bus minkšti, bet atvėsus taps traškūs.