Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
360 gramų šokoladinių sausainių (naudojau Selga)
80 gramų sviesto
Viršui:
1 kilogramas kreminės varškės
200 gramų mėlynių uogienės
2 pakeliai želatinos (daudojau Dr.Oetker tirpią)
1 šaukštas citrinos žievelės (tarkuotos)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šokoladinius sausainius sutrupinti iki trupinių ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Šia mase iškloti apvalios formos dugną (naudojau 28 skersmens apvalią formą) ir spaudžiant šaukštu arba pirštais suformuoti pagrindą. Padėkite jį į šaldytuvą, kol ruošite kremą.
2.
2 pakelius tirpios želatinos išmaišyti su 200 ml karšto vandens (taip kaip nurodytą ant pakuotės). Kol želatina vėsta, išmaišyti varškę su mėlynių uogiene ir sutarkuota citrinos žievele (tarkuokite tik geltoną žievelės dalį, nes balta dalis karti). Cukraus papildomai nedėjau, nes uogienė saldi. Jeigu trūksta saldumo, galite įdėti šiek tiek cukraus.
3.
Kai želatina atvės, ją supilti į varškės masę ir gerai išmaišyti. Kremą supilti ant sausainių pagrindo.
4.
Dėti tortą į šaldytuvą kelioms valandoms, jog sustingtų. Sustingusi papuošti savo nuožiūra ir skanauti!