AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas agrastų
1 kilogramas cukraus
2 stiklinės vandens
1 šaukštelis cinamono
Paruošimo būdas: 1.
Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą. Atvėsinkite.
2.
Agrastus uogienei imkite vienodai prinokusius, bet ne pernokusius, kad uogos būtų sveikos, nesutrūkusios. Pašalinkite kotelių liekanas ir taurelių likučius, agrastus labai gerai nuplaukite ir mediniu labai plonu virbu ar smeigtuku (ne metaliniu) subadykite. Tada užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų odelė, ir gerai nuvarvinkite.
3.
Taip paruoštus agrastus sudėkite į atvėsusį sirupą ir laikykite jame vieną parą.
4.
Kitą dieną uogas kiaurasamčiu išgriebkite, o sirupą užvirinkite ir, jam šiek tiek pavirus, supilkite išimtas uogas, ir vėl palikite parai.
5.
Trečią dieną kartokite vėl tą patį: uogas išgriebkite kiaurasamčiu, sirupą užvirinkite ir ant uogų užpilkite karštą. Tada į sirupą su uogomis įberkite šaukštelį cinamono ir viską neilgai ant mažos ugnies pavirinkite (keletą minučių). Virinant ilgiau, uogos susitraukia, jų odelė sukietėja.
6.
Karštą uogienę supilstykite į iškaitintus stiklainius ir uždarykite dezinfekuotais dangteliais. Apverskite dangteliais žemyn ir palikite atvėsti.