TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Daug norėsi - mažai turėsi
Medaus tortas su apelsininiu kremu
Medaus tortas su apelsininiu kremu

Porcijų skaičius: 12

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
320 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
180 gramų cukraus
60 gramų medaus
50 gramų sviesto
2 šaukštai citrinų sulčių (arba 1 šaukštelio acto)
2 šaukšteliai sodos
Kremui:
1 kilogramas grietinės (riebesnės)
1 vienetas apelsinų (didelio ar 2 mažesnių)
60 gramų cukraus
2 šaukštai želatinos (be kaupo)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki vientisumo, kiaušiniai turėtų smarkiai suputoti.

2.
Sviestą ištirpinti kartu su medumi, ant nedidelės kaitros. Palikti atvėsti, tuomet, maišant, supilti į kiaušinių masę.

3.
Sodą užpilti citrinos sultimis,kad suputotų, dėti į kiaušinių masę. Įsijoti miltus. Viską išmaišyti iki vientisumo. Tešla bus tiršta, bet ne kieta.

4.
Po maždaug 5 šaukštus tešlos dėti į 20 cm skersmens kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi, dugną. Tešlos gali reikėti kiek daugiau ar mažiau, tešla turi tolygiai padengti formos dugną. Tešlos sluoksniai turi būti nelabai stori, bet tokie, kad netrupėtų nuimant nuo kepimo popieriaus. Galite naudoti ir kitokio dydžio formą, tuomet, atitinkamai, tešlos į ją reikėtų dėti kiek didesnį ar mažesnį kiekį.

5.
Kiekvieną bisvkitą kepto iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių, kol įsmeigus ir ištraukus medinį smeigtuką, jis nebus aplipęs tešla.

6.
Iškepus vieną biskvitą, jį atsargiai (geriausia - su popieriumi) išimti ir palikti atvėsti, tuo metu kepti sekantį biskvitą.

7.
Kai visi biskvitai bus iškepę ir atvėsę, ruošiame kremą. Želatiną berti į indelį, ant jos išspausti apelsino sultis ir palikti apie 10 minučių pastovėti, kol želatina išbrinks. Tuomet pakaitinti garų vonelėje, maišant, kol ištirps. Palikti atvėsti.

8.
Grietinę išplakti su cukrumi, kol nebesijaus cukraus grūdelių. Įtarkuoti apelsino žievelės oranžinę dalį. Maišant, po truputį, supilti apelsino sultis. Kremą galma dėti pusvalandžiui į šaldytuvą, kas 5 - 7 minutes vis permaišant.

9.
Į formą dėti vieną biskvitą, tepti kremo, vėl dėti biskvitą ir t.t. Vieną lakštą pasilikti papuošimui. Viršutinis torto sluoksnis turėtų būti kremo. Pasiliktą lakštą sutrupinti ir papuošti tortą.

10.
Tortą pernakt palikti pastovėti šaldytuve, kad visi skoniais susigertų ir tortas geriau laikytų formą. Skanaus!




admin · 2019-06-27 15:00 · 516 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt