Porcijų skaičius: 12
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų miltų
150 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
40 gramų cukraus
30 mililitrų vandens
20 mililitrų aliejaus
7 gramai sausų mielių
0.5 šaukštelio druskos
Aptepimui:
100 gramų sviesto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mieles sumaišyti su šiltu vandeniu, palikti pastovėti.
2.
Kiaušinį išplakti su cukrumi, pienu, druska, aliejumi, įmaišyti mieles, suberti sijotus miltus. Išminkyti tešlą, minkyti bent 10 minučių. Suformuoti tešlos kamuolį. Tešlą dėti į aliejumi išteptą indą, aptepti tešlą, uždengti rankšluostėliu ir palikti šiltai kilti apie 1 valandą.
3.
Keksiukų formeles ar keksiukų skardą, jeigu naudojate ne silikonines, ištepti trupučiu sviesto ir pabarstyti trupučiu miltų.
4.
Pakilusią tešlą padalinti į 6 lygias dalis. Kiekvieną, ant miltuoto paviršiaus, iškočioti į maždaug 18 cm * 55 cm dydžio stačiakampius. Kiekvieną sutepti sviestu ir susukti į volelius. Volelius truputį paspausti ir patempti išilgai į šonus, kad vyniotiniai teptų plokštesni. Išilgai perpjauti pusiau - iš kiekvieno vyniotinio gausite po 2 "sluoksniuotus" volelius keksiukams. Kiekvieną jų susukti į "sraigę", sukant, prapjovimas turi būti viršuje. Kiekvieną dėkite į keksiukų formeles. Uždenkite ir palikiti šiltai pakilti apie 1 valandą.
5.
Kepti 15 - 20 minučių, kol paruduos, iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.