TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Lengviausias korėjietiškų morkų receptas
Lengviausias korėjietiškų morkų receptas

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų morkų
80 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
0.5 vieneto svogūnų
4 skiltelės česnako
2 šaukštai acto
2 šaukšteliai cukraus
1 šaukštelis druskos
1/3 šaukštelio maltos kalendros
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)

Paruošimo būdas:

1.
Morkas nuskusti ir sutarkuoti plonais šiaudeliais specialia tarka arba stambiai sutarkuoti "burokine" trintuve.

2.
Druską, cukrų, maltą aitriąją papriką ir maltą kalendrą sumaišyti. Šį mišinį gerai išmaišyti su morkomis. Česnakų skilteles išspausti preseliu, išmaišyti su actu ir morkomis.

3.
Saulėgrąžų aliejuje pakepinti pusę svogūno (perpjauto į kelias dalis), kad aliejus įgautų gerą skonį, svogūną išmesti (arba panaudoti kitiems patiekalams), o karštu aliejumi užpilti morkas, jas greitai išmaišyti ir, kai atvės, padėti į šaldytuvą. Morkos skaniausios, kai per naktį pastovi šaldytuve. Šių morkų galima pasigaminti ir didesnį kiekį, nes šaldytuve uždengtame inde jas drąsiai galima laikyti bent 4-5 dienas. Patiekiant, galima užbarstyti smulkiai supjaustytų svogūnlaiškių.




admin · 2019-06-18 06:00 · 676 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt