AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 100 gramų varškės
100 gramų ridikėlių (5 vidutinio dydžio)
1 šaukštas graikiško jogurto
1 sauja krapų (smulkintų)
1 saujelė graikinių riešutų (nebūtina, žr. patarimus)
1 skiltelė česnako (arba 2, arba 0.5 šaukštelio aštresnių garstyčių ar krienų)
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į varškę įspaudžiu česnako, dedu jogurtą ir viską gerai ištrinu šakute. Jeigu varškė sausoka, jogurto galite dėti ir daugiau.
2.
Ridikėlius supjaustau smulkučiais kubeliais. Riešutus smulkiai sukapoju.
3.
Į varškės masę dedu ridikėlius, riešutus, smulkintus krapus ir išmaišau. Beriu žiupsnelį pipirų ir pagal skonį pagardinu druska.
4.
Viskas! Tepu ant paskrudintos duonos riekės ir mėgaujuosi!
Patarimai:
•
Varškė puikiai tinka ir 9 proc., ir liesesnė.
•
Graikinių riešutų galite nedėti visai. Jų traškumas tiesiog smagiai paįvairina konsistenciją. Aš pati kartais dedu, kartais ne - abiem atvejais skanu.
•
Jei turiu po ranka, kartais dar įpjaustau svogūnų laiškų ar mėtų lapelių - irgi tinka.
•
Jeigu nemėgstate česnako, jį pakeistite 0.5 šaukštelio aštresnių garstyčių ar krienų ir įspauskite šlakelį citrinos sulčių.
•
Laikoma sandariame indelyje šalčiausioje šaldytuvo vietoje ši užtepėlė puikiai gyvena 2-3 dienas.