TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Pikantiška varškės ir ridikėlių užtepėlė
Pikantiška varškės ir ridikėlių užtepėlė


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 gramų varškės
100 gramų ridikėlių (5 vidutinio dydžio)
1 šaukštas graikiško jogurto
1 sauja krapų (smulkintų)
1 saujelė graikinių riešutų (nebūtina, žr. patarimus)
1 skiltelė česnako (arba 2, arba 0.5 šaukštelio aštresnių garstyčių ar krienų)
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į varškę įspaudžiu česnako, dedu jogurtą ir viską gerai ištrinu šakute. Jeigu varškė sausoka, jogurto galite dėti ir daugiau.

2.
Ridikėlius supjaustau smulkučiais kubeliais. Riešutus smulkiai sukapoju.

3.
Į varškės masę dedu ridikėlius, riešutus, smulkintus krapus ir išmaišau. Beriu žiupsnelį pipirų ir pagal skonį pagardinu druska.

4.
Viskas! Tepu ant paskrudintos duonos riekės ir mėgaujuosi!


Patarimai:

Varškė puikiai tinka ir 9 proc., ir liesesnė.


Graikinių riešutų galite nedėti visai. Jų traškumas tiesiog smagiai paįvairina konsistenciją. Aš pati kartais dedu, kartais ne - abiem atvejais skanu.


Jei turiu po ranka, kartais dar įpjaustau svogūnų laiškų ar mėtų lapelių - irgi tinka.


Jeigu nemėgstate česnako, jį pakeistite 0.5 šaukštelio aštresnių garstyčių ar krienų ir įspauskite šlakelį citrinos sulčių.


Laikoma sandariame indelyje šalčiausioje šaldytuvo vietoje ši užtepėlė puikiai gyvena 2-3 dienas.




admin · 2019-06-05 12:00 · 661 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt