TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Kibinų tešlos pyragas su mėsa ir daržovėmis
Kibinų tešlos pyragas su mėsa

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių
70 gramų grietinės
Įdarui:
300 gramų kiaulienos faršo (arba kitokio mėgiamo)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį berti miltus, įmušti kiaušinį, dėti grietinę, kubeliais pjaustytą sviestą. Tešlą išminkyti, uždengti ir pusvalandžiui dėti į šaldytuvą.

2.
Svogūną smulkiai sukapoti, morką sutarkuoti. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinti svogūną, kol suminkštės, tuomet dėti morkas ir dar kelias minutes apkepinti, kol susileis. Palikti šiek tiek atvėsti.

3.
Faršą išmaišyti su kepintomis daržovėmis, prieskoniais.

4.
Tešlą padalinti į maždaug 25 - 30 vienodo dydžio gabalėlių. Kiekvieną tarp delnų suformuoti į kamuoliuką ir iškočioti vienodo dydžio paplotėlius.

5.
Į kiekvieno tešlos paplotėlį dėti įdaro, suskleisti, bet neužspausti kraštų, ir dėlioti vieną šalia kito į kepimo popieriumi išklotą formą.

6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių.

7.
Patiekiant galima pabarstyti smulkintais krapais. Skanaus!




admin · 2019-06-02 12:00 · 665 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt