Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų moliūgų tyrės (receptas čia)
250 gramų maskarponės sūrio
200 gramų cukraus
150 gramų jogurto, natūralaus
3 vienetai kiaušinių
3 šaukštai miltų
1 šaukštelis cinamono
0.5 šaukštelio malto muskato
0.5 šaukštelio malto imbiero
šiek tiek vanilės
Pagrindui:
150 gramų sausainių
70 gramų sviesto (ištirpinto)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje sumaišome susmulkintus iki trupinių sausainius su sviestu, rankomis gerai išmaišome, kad neliktų sausų sausainių.
2.
Paskleidžiame juos kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje (aš naudojau 20 cm skersmens formą atsegamais kraštais).
3.
Kitame inde sumaišome visus likusius ingredientus iki vientisos masės. Supilame ant paruošto sausainių pagrindo.
4.
Kepame įkaitintoje iki 170 C orkaitėje apie 1 valandą, kol viršus sutvirtėja.
5.
Atvėsiname kambario temperatūroje ir tada dedame į šaldytuvą bent orai valandų, kad labai gerai sutvirtėtų.
6.
Atsargiai nuimame kepimo formos kraštines ir supjaustome pyragą. Skanaus!
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"