Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 300 gramų kiaulės liežuvio (virto)
150 gramų konservuotų žirnelių
1 vienetas svogūnų (didesnio)
2 šaukštai grietinės (su kaupu)
2 šaukštai vandens
2 šaukšteliai citrinų sulčių
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Svogūną nulupti, perpjauti išilgai pusiau ir tuomet pusžiedžiais.
2.
Sandariai uždaromame inde sumaišyti citrinų sultis, vandenį, druską, pipirus ir cukrų. Sudėti svogūnus, indelį uždaryti ir stipriai papurtyti. Palikti pastovėti, kol ruošiami kiti ingredientai.
3.
Liežuvį supjaustyti plonomis juostelėmis, sudėti į salotų indą.
4.
Žirnelius nukošti ir sudėti prie liežuvio.
5.
Nuo svogūnų nupilti skystį ir sudėti į salotas. Dėti grietinės ir išmaišyti.
6.
Patiekti galima iš karto ar palaikius šaldytuve. Skanaus!