Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 ir 1/4 stiklinės miltų
1 stiklinė pieno
110 gramų sviesto
1/3 stiklinės vandens
1/4 stiklinės cukraus
30 gramų šlapių mielių
1 šaukštelis druskos
Apvoliojimui:
1 stiklinė rudojo cukraus (arba balto)
110 gramų sviesto (tirpinto)
3 šaukšteliai cinamono
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mieles ištrinti su šaukštu cukraus.
2.
Sviestą ištirpinti, supiltį pašildytą pieną, vandenį, likusį cukrų ir išmaišyti.
3.
Supilti mieles ir visą mišinį perpilti į išsijotus miltus. Užminkyti tešlą, kai tešla nebelips prie dubens sienelių, išimti tešlą ant šiek tiek miltuoto paviršiaus ir gerai išminkyti, kol tešla pradės blizgėti, taps glotni ir maloni. Vėl dėti tešlą į dubenį, apdengti ir leisti pakilti. Tešlos turi padvigubėti.
4.
Pakilusią tešlą išminkyti, iškočioti į keturkampį, supjaustyti į 8 dalis skersai ir 8 išilgai, turi išeiti 64 gabalėliai. Juos suvolioti į kamuoliukus.
5.
Kiekvieną kamuoliuką pamirkyti ištirpdytam svieste, pavolioti cukraus ir cinamono mišinyje, dėti į kepimo formą. Padėti formą į šiltą vietą maždaug 60 minučių, kad pyragas pakiltų. Tik nekepkite bedžionėlių duonos formoje, su nuimamu dugnu, nes kepant gali pradėti bėgti.
6.
Dėti į 180 C laipsnių orkaitę ir kepti apie 45 - 55 minutes. Kai iškepa, atvėsinti formoje, po to išversti į lėkštę.