Porcijų skaičius: 24
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 24 vienetai krepšelių (arba šaukšelių)
200 gramų varškės 9%
2 skiltelės česnako
2 šaukštai majonezo (kokybiško, arba grietinės, žr. patarimus)
Papuošimui:
šiek tiek krapų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę ir majonezą sudėkite į dubenį, įspauskite česnaką. Viską sutrinkite elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu iki vientisos masės. Paragaukite, ar patinka skonis - jeigu norisi, galima dar įdėti žiupsnelį druskos arba pipirų.
2.
Varškės masę sudėkite į konditerinį maišelį ir įspausti į užkandžių krepšelius. Jeigu maišelio neturite, tiesiog dėkite šaukšteliu.
3.
Kiekvieną krepšelį galima papuošti maža krapo šakele.
4.
Paruoštus krepšelius, jeigu netiekiate iš karto, laikykite šaldytuve.
Patarimai:
•
Vietoje majonezo galima naudoti ir grietinę (bandėme su 30 proc.), tik su ja elkitės taip - pirmiausia blenderiu sutrinkite varškę su česnaku iki vientisumo, o tada šaukštu įmaišykite grietinę (jos dėkite truputėlį mažiau - apie 1.5 šaukšto). Papildomai įdėkite šiek tiek druskos, dar labai tinka - šaukštelis garstyčių arba krienų. Su majonezu pagamintas kremas truputį geriau laiko formą negu su grietine, bet grietinis variantas - tikrai ne mažiau skanus, o be to - sveikesnis!
•
Jeigu sutrynus varškės masę ji atrodo skystoka ir nelaiko formos, palaikykite ją 10-20 min šaldytuve - sutvirtės.