Porcijų skaičius: 12
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
40 gramų kokoso drožlių (+apvoliojimui)
20 gramų sviesto (+trupučio aptepimui)
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Storadugniame puode kruopščiai išmaišyti kondensuotą pieną, kambario temperatūros sviestą, kokoso drožles ir druską.
2.
Tik gerai išmaišius statyti ant viryklės kaitinti. Kaitinti ant nedidelės kaitros, nuolat maišant, kad neprisviltų. Masė turi pradėti virsnoti, nenustokite maišyti! Kaitinkite, kol masė gerokai sutirštės - perbraukus mentele per dugną, masė neturi iš karto subėgti į tarpelį.
3.
Švarų dubenėlį ištepti sviestu, supilti kondensuoto pieno masę ir palikti visiškai atvėsti.
4.
Delnus ištepti sviestu, šaukštu gnybti gabalėlį kokosinės masės, tarp delnų volioti kamuoliuką ir apvolioti kokoso drožlėse. Viskas!
Patarimai:
•
Patariu maišyti silikonine mentele, jei tokią turite, prie jos mažiau lips masė.
•
Jeigu saldainių nevalgysite iš karto, juos saugokite šaldytuve.