Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
160 gramų šokoladinių sausainių
80 gramų sviesto
Įdarui:
850 gramų kreminės varškės (arba paprastą sutrinti blenderiu)
200 gramų juodojo šokolado
3 vienetai kiaušinių (didesnių)
80 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
4 šaukštai cukraus pudros (su kaupeliu)
2 šaukštai miltų (su kaupeliu)
Papuošimui:
120 gramų juodojo šokolado
80 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kepimo formos nusegamais kraštais dugną (naudojau 24 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi.
2.
Sausainius sutrupinti iki smulkių trupinių kombainu (ar košėlu maišelyje).
3.
Sviestą ištirpinti ir greitai išmaišyti su sausainiais. Sausainių masę paskirstyti formos dugne, paspaudžiant.
4.
Varškę lengvai perplakti su kiaušiniais ir cukraus pudra, berti persijotus miltus ir kruopščiai išmaišyti.
5.
Šokoladą ištirpinti su grietinėle ir, maišant, supilti į varškės masę. Supilti ant sausainių.
6.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1.5 valandos.
7.
Iškepusį palikti visiškai atvėsti. Tuomet dėti kelioms valandoms į šaldytuvą.
8.
Šokoladą ištirpinti su grietinėle, leisti truputį pravėsti ir aplieti tortą. Skanaus!