AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
226 gramai sviesto
240 mililitrų pieno
500 gramų miltų (apytikriai)
8 gramai sausų mielių
Įdarui:
400 gramų abrikosų džemo
100 gramų graikinių riešutų
90 gramų džiovintų spanguolių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis cinamono
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Graikinius riešutus, džiovintas spanguoles, cukrų ir cinamoną suberti į elektrinį trintuvą ir sutrinti.
2.
Persijotus miltus sumaišyti su mielėmis. Į elektrinį trintuvą supilti ištirpintą sviestą, jis turi būti šiltas, bet ne karštas. Supilti šiltą pieną ir viską gerai išmaišyti.
3.
Į pieno masę po truputį suberti miltus su mielėmis ir lėtai viską išmaišyti. Užminkyti tešlą, suminkyti ją į rutulį, tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų.
4.
Padalinti tešlą į 5 gabaliukus, uždengti maistine plėvele, kad nesudžiūtų viršus.
5.
Iš kiekvieno gabaliuko iškočioti 30 centimetrų skersmens apskritimą. Ant tešlos apskritimo dėti po 3 šaukštus džemo ir tolygiai paskirstyti. Pabarstyti 1/3 puodelio riešutų mišinio.
6.
Picos pjaustytuvu arba aštriu peiliu tešlos apskritimą supjaustyti į 16 trikampių. Kiekvieną trikampį susukti, pradedant sukti nuo plačiausios trikampio dalies ir sukti link vidurio.
7.
Ragelius sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Leisti rageliams šiek tiek pakilti šiltoje orkaitėje, įkaitintoje ne daugiau kaip iki 35 C laipsnių, apie 30 minučių.
8.
Praėjus 30 minučių, ragelius išimti iš orkaitės. Orkaitę įkaitinti iki 175 C laipsnių ir kepti 30 minučių.
9.
Iškepusius ragelius apibarstyti cukraus pudra.