TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Sūrio vyniotinis "Viliotinis" su lašiša

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
350 gramų fermentinio sūrio
250 gramų majonezo (naudojome "Daumantų" karališką, švelnaus skonio)
4 vienetai kiaušinių (naudojome M dydžio)
0.5 pundelio krapų
Įdarui:
260 gramų lašišos filė (svoris be odos)
150 gramų kreminio sūrio
50 gramų raudonosios paprikos
0.5 pundelio krapų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sūrį sutarkuoti burokine tarka, įmušti kiaušinius, dėti majonezą, smulkintus krapus ir kruopščiai išmaišyti.

2.
Gautą masę paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos (maždaug 30*35 cm stačiakampiu), išlyginti paviršių, kad būtų vienodo storio.

3.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 7 minutes (režimas su vėjeliu). Iškeptas bus šviesios gelsvos spalvos, minkštas, neturi paskrusti.

4.
Įdarui lašišą supjaustyti ~1,5*1,5 - 2*2 centimetro kubeliais. Išmaišyti su kreminiu sūreliu, smulkintais krapais, smulkia tarka sutarkuota paprika.

5.
Iškepusį sūrio pagrindą palikti 5 - 10 minučių atvėsti kambario temperatūroje, atsargiai nuimti nuo kepimo popieriaus. Jei sunkiai nusiima - ant viršaus uždėti antrą kepimo popieriaus lapą, viską apversti ir atsargiai nuimti tą lapą, ant kurio kepė.

6.
Ant sūrio pagrindo paskirstyti lašišos masę, paliekant šiek tiek neaptepto krašto.

7.
Vyniotinį susukti per trumpesnę kraštinę. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, susukimo siūle žemyn.

8.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (su vėjeliu) 20 - 22 minutes (ilgiau nekepti, kad neperkeptų lašiša).

9.
Išimti iš orkaitės ir palikti 10 minučių sutvirtėti. Pjaustyti riekelėmis ir patiekti. Tinka patiekti ir visai šaltą.



Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti čia



admin · 2019-05-12 06:00 · 546 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt