Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 300 gramų kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
160 gramų cukraus
120 gramų razinų
50 gramų balto šokolado
30 gramų aguonų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek cukraus pudros (apibarstymui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Razinas užpilkite verdančiu vandeniu, palikite pastovėti kelias minutes, kol ruošite tešlą.
2.
Dubenyje elektriniu plakikliu iki purios masės išplakite labai minkštą sviestą su cukrumi, plakite nuo 5 iki 7 minučių. Plakant įmuškite po vieną kiaušinius. Sudėkite dalimis persijotus miltus (vieną šaukštelį palikite razinoms) su kepimo milteliais ir viską gerai išsukite.
3.
Tešlą padalinkite į 3 lygias dalis, sudėkite į 3 atskirus dubenėlius.
4.
Nuo razinų nupilkite vandenį. Razinas nusausinkite, padėkite kelioms minutėms ant popierinės servetėlės. Į razinas dėkite 1 arbatinį šaukštelį miltų, sumaišykite.
5.
Į vieną tešlos dalį įmaišykite razinas, į kitą - sausas aguonas, o į trečią - susmulkintą šokoladą.
6.
Į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą 22*12 cm dėkite tešlą su razinomis, po to - su šokoladu ir ant viršaus - tešlą su aguonomis.
7.
Kepkite iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku: jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus.
8.
Iškepusi keksą 30 min. atvėsinkite formoje, tuomet išimkite iš jos, perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite visiškai. Pabarstykite cukraus pudra, supjaustykite riekelėmis ir patiekite.