Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų obuolių (pjaustytų skiltelėmis)
450 gramų datulių (be kauliukų)
5 vienetai kiaušinių
260 gramų juodojo šokolado (kapoto)
200 gramų miltų
190 gramų kefyro
130 gramų vandens
100 gramų riešutų (naudojau anakardžio)
75 gramai kakavos pupelių (skaldytų)
75 gramai rudojo cukraus
50 gramų kakavos
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
150 gramų juodojo šokolado
70 gramų grietinėlės
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite 23 cm skersmens kepimo formą kepimo poperiumi.
2.
Virtuves kombainu susmulkinkite riešutus ir 100 gr šokolado iki grūdelių konsistencijos.
3.
Sudėkite obuolius, datules ir įpilkite 130 gr vandens (maždaug pusę stiklinės) į puodą ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite kartas nuo karto maišant apie 7 minutes arba kol obuoliai suminkštes. Įberkite sodą ir su sumalkite viską su elektriniu trintuvu iki piure konsistencijos. Įdėkite druską, kiaušinius, kakavą, cukrų, kakavos pupeles, įpilkite kefyrą ir maišykite su elektriniu plakikliu iki vientisos konsistencijos. Įmaišykite miltus ir likusi šokoladą (160 gr). Įdėkite tešlą į kepimo indą ir pabarstykite riešutų ir šokolado mišiniu.
4.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 50 minučių - 1 valandą. Patikinkite ar pyragas iškepęs su mediniu iešmuku - jis turi būti beveik švarus, be akivaizdžių šlapios tešlos pėdsakų. Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite atvėsti formoje.
5.
Juodą šokoladą (150 gr) ir grietinėlę išlydykite iki vientisos masės garų vonelėje. Išimkite pyragą iš kepimo formos ir papuoškite šokoladu (aš supyliau šokolado mišinį į konditerinį maišelį ir su juo papuošiau pyragą). Skanaus!