Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų arbūzo (gryno svorio, be žievelių)
2 vienetai kivių
1 vienetas bananų (nedidelių)
0.5 vieneto avokadų
1 šlakelis citrinų sulčių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš arbūzo išrenku sėklas, supjaustau jį postambiais gabalėliais ir dedu į elektrinio plaktuvo indą. Dar įspaudžiu šlakelį citrinos sulčių ir viską sutrinu iki vientisos konsistencijos. Papildomai saldumo aš nededu, bet jeigu mėgstate saldžiau arba arbūzas nėra labai prinokęs, galite papildomai įdėti šiek tiek medaus.
2.
Plakant arbūzą kartais viršuje susidaro putų. Paprastai jos nusistovi per keletą minučių, bet jeigu skubate, galite jas nugriebti.
3.
Arbūzo tyrę supilstau į ledų formeles, palikdama apie 3 centimetrus nuo viršaus neužpildytus. Formeles dedu į šaldiklį 1.5-2 valandoms, kad arbūzas apstingtų ir ant jo būtų galima dėti kitą sluoksnį. Tik nešaldykite ilgiau negu 2 valandų, nes masė sustings per daug ir neįsmeigsite pagaliukų.
4.
Kai arbūzas apstingsta, pasiruošiu kivių sluoksnį. Elektriniu plaktuvu iki vientisos masės sutrinu 2 nuluptus kivius, 1 bananą ir pusę avokado. Šią žalią masę šaukšteliu išdalinu ant arbūzinės masės.
5.
Smeigiu pagaliukus (arba specialius formelių antgalius, jeigu tokius turite) ir dedu į šaldiklį dar bent 2-3 valandoms arba nakčiai.
6.
Norėdama išimti ledus iš formelių, jas pamerkiu 15-20 sekundžių į indą su šiltu vandeniu (šiltu, bet jokiu būdu ne karštu!) - tada formelė labai gražiai nusiima lengvai timptelėjus ledus už pagaliuko.
7.
O tada belieka skanauti!