Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 mililitrų vandens
250 gramų ryžių
200 gramų moliūgų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas aitriųjų pipirų
2 šaukštai aliejaus
2 skiltelės česnako
1 sauja moliūgų sėklų (nebūtina)
1/4 šaukštelio maltos ciberžolės
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ryžius kelis akrtus perplauti, kol vanduo nebus baltas. Gerai nuvarvinti.
2.
Puode įkaitinti aliejų, apkepinti smulkintą česnaką, svogūną ir aitrųjį pipirą, vis pamaišant, apie 5 - 10 minučių.
3.
Moliūgą sudėti stambiais kubeliais. Sudėti į puodą ir pakepinti. Pagardinti prieskoniais, pakepinti apie 5 minutes.
4.
Sudėti ryžius, užpilti vandeniu. Uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą ir troškinti apie 20 - 30 minučių, kol ryžiais sugers visą vandenį. Pabarstyti moliūgų sėklomis.