TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 06:22
Tortas "Kurmio kalnelis" su kapučino skonio varškės kremu
Tortas kurmio kalnelis

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių (M dydžio)
145 gramai cukraus
135 gramai miltų
90 mililitrų kefyro (kambario temperatūros)
40 mililitrų vandens (verdančio)
35 gramai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių (su kaupu)
šiek tiek vanilės aromato
šiek tiek druskos
Įdarui:
2 vienetai bananų (didesnių)
320 gramų konservuotų ananasų (+100 ml skysčio nuo ananasų)
1 šaukštelis želatinos
Kremui:
200 gramų kreminės varškės
200 gramų grietinės (tirštos)
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
27 gramai grietinėlės standiklio
25 gramai kapučino miltelių
25 gramai šokolado (tarkuoto)
pagal skonį cukraus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinių trynius, cukrų ir verdantį vandenį išplakti iki standžių putų, plakti 6 - 7 minutes. Pilti kefyrą, berti druską, persijotus miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Atsargiai išmaišyti - neplakti!

2.
Kiaušinių baltymus išplakti atskirai iki standumo, atsargiai įmaišyti į tešlą. Torto formos (20 - 22 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą.

3.
Kepti iki 170 - 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku, jei krapštukas neaplipęs tešla - biskvitas iškepęs, jei aplipęs - kepti dar kelias minutes. Iškepusį biskvitą palikti pravėsti, atsargiai išimti, apversti ant grotelių ir palikti pilnai atvėsi.

4.
Įdarui ananasų sirupą sumaišyti su želatina, truputį pašildyti, kad ištirptų, neužvirinti!. Ananasus supjaustyti smulkiais gabalėliais ir ant jų užpilti ananasų sirupą ir padėti šaltai. Turi šiek tiek apstingti, bet nevisiškai.

5.
Kremui varške, grietinę, grietinėlę, cukrų, kapučino milteius ir standiklio miltelius išplakti iki purios, standžios masės. Atsargiai įmaišyti tarkuotą šokoladą ir padėti šaltai.

6.
Biskvito viršų išskobti, kad būtų maždaug 1 cm aukščio kraštai, dėti prie kraštų aplink bananus. Į vidurį dėti apstingusius ananasus su želė, užtepti kremą, formuojant kalnelį. Ant viršaus apibarstyti trupiniais iš likusio biskvito. 3 - 4 valandoms dėti į šaldytuvą.




admin · 2019-04-24 09:00 · 529 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt