Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 vienetai bananų (gerai prinokusių, vidutinio dydžio, svoris su žieve 640 gr)
300 mililitrų kefyro
280 gramų kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių (naudojome M dydžio)
200 gramų sviesto
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (be kaupo)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis sodos (be kaupo)
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakti su cukrumi iki purumo. Plakant po vieną įmušti kiaušinius.
2.
Atskirame inde šakute sutrinti bananus ir juos dudėti į kiaušinių masę. Pilti kefyrą ir išmaišyti (šaukštu, nebe mikseriu).
3.
Berti kepimo miltelius, sodą, vanilį cukrų, miltus, druską. Kruopščiai išmaišyti, kad soda gerai nusigesintų,
4.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą (patogiau nusegamais kraštais). Mes naudojome 25 cm skersmens formą, jei kepsite mažesnėje, ingredientų galite proporcingai mažinti.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (su vėjeliu) apie 40 minučių. Tikrinti mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus jis turi būti sausas, neaplipęs tešla. Jei aplipęs - kepti dar 5-10 minučių, vėl tikrinti.
6.
Pyragas iškils, jo tekstūra bus gana lengva, vėsdamas jis truputį nusileis, bet nesubliūkš. Iškepusį pyragą palikti atvėsti apie 15 minučių, tik tuomet puošti ir ragauti.
Patarimai:
•
Rinkitės labai gerai prinokusius, minkštus bananus, ant kurių žievės jau bus tamsių taškiukų.
•
Pyragą galima puošti cukraus pudra, riešutais, sirupu (nuotraukose matote kokosų sirupą), bananų griežinėliais. Jei puošite bananų griežinėliais, tą darykite prieš pat patiekiant, kadangi bananai linkę tamsėti.